SPLOŠNI POGOJI

POGOJI POSLOVANJA

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa prek spletne trgovine hemoroidistop.si, ki je dostopna na povezavi http://www.hemoroidistop.si in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S trgovino hemoroidistop.si (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje PriOko d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).
Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra).
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov).
 • Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
 • Dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku).
 • Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave).
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave.
 • Način plačila in dostave.
 • Časovno veljavnost ponudbe.
 • Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.
 • Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa

Nakup na vseh spletnih straneh podjetja PriOko d.o.o. izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

 • Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.
 • Preklic naročila: Naročilo je potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. PriOko d.o.o. ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če izdelka ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu.
 • Odpošiljanje: PriOko d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja. Vsi izdelki bodo dostavljeni v diskretni in nevtralni embalaži.

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail naslov prodaja@hemoroidi.si pa pošlje zahtevek za preklic naročila.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Način plačila je z gotovino ob prevzemu. Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila.
Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roku dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Na strani je objavljena redna cena, ki predstavlja priporočeno maloprodajno ceno dobavitelja za določen izdelek, in spletna cena, ki je dostopna vsem uporabnikom hemoroidistop.si.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obveščanja strank.
Slike izdelkov so lahko simbolične.
Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.

Kuponi za popust

Ob naročilu lahko kupec vnese promocijski kupon, zaradi katerega se zniža vrednost izdelka in s tem tudi skupna vrednost naročila.
Določeni izdelki imajo določen maksimalni popust; za njih velja, da se ob vnosu promocijskega kupona, katerega vrednost presega maksimalen popust izdelka, na tak izdelek obračuna manjši popust.

Načini Plačila

Izdelke plačate po povzetju ali po predračunu.
Če ob dostavi niste dosegljivi, vas bo paket počakal na najbližji poštni poslovalnici, prejeli pa boste obvestilo o pošiljki.
Strošek pošiljanja je 4,50 EUR, pri nakupu nad 50 € stroške dostave krijemo mi.
Pošta Slovenije za vsa plačila po povzetju dodatno zaračuna provizijo položnice po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Naročeni izdelki bodo najverjetneje odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov, zlasti členov 46c in 43č, v 15 dneh podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupljeno blago vrne v 45 dneh brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga na e-naslov info@hemoroidistop.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.
Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

 • Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe;
 • Če gre za dobavo prehranskih izdelkov in je plastična embalaža odprta in/ali poškodovana,
 • Če gre za dobavo časopisov, revij in periodičnih publikacij;
 • Pri nakupu podaljšane garancije.

Vrnjeno ali reklamirano blago mora biti vrnjeno zapakirano v originalni embalaži brez vidnih znakov uporabe, z vsemi priročniki in garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ter številko vašega transakcijskega računa, kamor vam bomo povrnili kupnino. Pošiljk z odkupnino in pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanje, ne sprejemamo.
V primeru vračila izdelka iz razloga reklamacije mora kupec vrniti najkasneje v 30 dneh po odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje v 30 dneh po sprejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Ne sme ga uporabljati. Prosimo, da blago vrnete v originalni embalaži.

Reklamacije in vračila blaga

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah nam lahko pišete na info@hemoroidistop.si
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
Izdelek pošljete skupaj s svojimi kontaktnimi podatki in številko vašega TRR računa na naslov

Martex d.o.o. (za PriOko d.o.o.)

Železniška cesta 17

6280 Ankaran

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Varne povezave (SSL) ne ponujamo, saj ne zbiramo občutljivih podatkov kot na primer podatke o plačilnih karticah.
Vaše podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje izdelkov, če je to potrebno. Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam ali podjetjem. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt.
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Kadarkoli lahko zahtevate izbris ali spremembo vseh svojih podatkov – pišite nam na: info@hemoroidistop.si
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Pravica do obveščanja

Imate pravico do neplačljivih informacij o svojih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov pišite na: info@hemoroidistop.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.
Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na vpisano telefonsko številko prek sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če izdelki niso bili prevzeti na pošti vsaj 5 dni. Če izdelki niso bili prevzeti na poslovalnici pošte več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko kot opomnik za prevzem izdelkov.
Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil se prijavite le, če je ob naročilu odkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo.
Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz.

Obveznosti prodajalca

Prodajalec se obvezuje, da bo z besedo in sliko predstavi najbolj bistvene značilnosti vsakega izdelka v spletni trgovini; jasno navedel končno ceno vsakega izdelka; omogočil dostavo naročenih izdelkov v razumnem roku; predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa, omogočal kupcu komunikacijo preko elektronske pošte ali telefona; predstavil kupcu možnosti za vračilo blaga oz. postopek reklamacije poškodovanega blaga; skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z zakonodajo.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je treba vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.
Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Obveznosti kupca

Naročene izdelke je kupec dolžan prevzeti. Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kakovost naročenih izdelkov. Če naročeni izdelki niso v skladu z njegovimi pričakovanji, ga lahko kupec na svoje stroške vrne prodajalcu v skladu z ZvPot. Kupec ob prevzemu plača blago na način, ki ga je izbral ob potrjevanju naročila.
Naročene izdelke je kupec dolžan prevzeti. Če kupec naročenih izdelkov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame in so po preteku čakalnega roka na pošti ( 15 dni ) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov dodatnega pošiljanja/vračila izdelkov podjetju.
V primeru neprevzema se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode.
Višina pogodbene kazni za neprevzem naročenih izdelkov znaša 15 EUR ( v ta znesek so zajeti 2x stroški poštnine, stroški pakiranja, stroški embalaže ter administrativni stroški).

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@hemoroidistop.si Ponudnik bo v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje
PriOko, d.o.o.

www.000webhost.com