INTERVJU S SANDRO BENČIČ

Objava 8.1.2016

Govorili smo s Sandro Benčič, lastnico in vodjo studia Body Mind Spirit. Skromna in odločna oseba, ki se zaveda, da brez discipline in trdega dela ni rezultatov. V veselje nam je bilo, da je posvetila nekaj dragocenega časa za nas, kljub njenemu nabitemu urniku. Hvala! Hvala v našem imenu in imenu naših bralcev.

HS> Na vaši spletni strani bodymindspirit.si si lahko vsak ogleda vašo strokovnost. Koliko vložka ste dali v izobraževanje, da ste dosegli to, kar imate zdaj? Malo je opisanega o vas. Kdo je Sandra Benčič?
Sandra> “Res je, poskusila se bom predstaviti in nekaj več besed nameniti sebi.  Sem Sandra, ustanoviteljica studia Body Mind Spirit. Naši prostori so na lokaciji Sermin 70B v Kopru.
Sem mama dveh čudovitih otrok, in sicer sina 20 let starega in hčerkice, ki ima komaj 6 let. Sem mlada podjetnica, ki se je odločila za samostojno pot, po štirinajstih letih stalne zaposlitve, v na videz varni službi. Sem športnica, vse življenje sem namenila športu in v njem našla svoje poslanstvo. Danes vem, da mi je šport rešil življenje.
Od nekdaj me je zanimala duhovnost, osebna rast in zato sem svoje podjetje pred desetimi leti poimenovala s takim imenom. Sama menim, da je vse prepleteno, vsaka izmed komponent Body Mind Spirit (telo, um, duh) gre z roko v roki in ravno tako lepota in zdravje.
Rada imam svoje ljudi, rada delam to, kar delam in trdno verjamem v moč volje in moč misli. Sem natančna, zahtevna pri svojem delu, ampak vedno s srcem in oporo pri stvari. Veliko berem, se rada učim, udeležujem seminarjev, šol, novih tehnik, spoznanj, delam veliko na poslovni kot na osebnostni rasti in duhovnosti. Vse rada združujem. Neprestano pridobivam nova spoznanja, znanja, zavedanja in tega se zelo veselim.”

HS> Kako to, da ste se odločili za to pot? Kdaj ste spoznali, kaj je vaše življenjsko poslanstvo?
Sandra> “Težko bi rekla, kaj je bilo tisto in kdaj se je to zgodilo. Menim, da je pot skrita, na videz prikrita in jo je treba odkriti. Dve leti sem imela dvojno zaposlitev, ker sem morala preživeti takrat sebe in enega otroka. En osebni prihodek ni zadostoval za odplačevanje stanovanjskega posojila, odplačevanje avta, prehrane, računov … Iskala sem rešitev in jo tudi našla. Svoj konjiček sem združila v posel. Začela sem delati, se učiti, odpirati nove poti, iskala prava vrata in končno našla, kar sem iskala. Ni bilo lahko in še vedno ni lahko, je pa v veliko zadovoljstvo, ko delaš tisto, v kar verjameš, da lahko pomagaš, da lahko daš kanček sebe drugi osebi, da lahko rasteš in s tem prispevaš še komu.”

HS> Kaj za vas pomeni biti zdrav?Sandra Benčič - profesionalni trener
Sandra
> “Zame je zdravje največja vrednota. Ni samoumevno, zanj se je treba dobro potruditi. Zelo sem hvaležna svojemu telesu, da lahko opravljam delo, ki ga imam rada, da je močno, zdravo in da ni nikoli obolelo za kako hudo boleznijo. Vsakodnevno skrbim zanj, in sicer tako, da poskrbim za zadostno količino spanja, da izbiram hrano, ki jo zaužijem, zadostno gibanje, ki je seveda del mojega življenja.”

HS> Zakaj se ljudje odločajo ravno za vas? 
Sandra> “Hm, zakaj? Sem natančna pri svojem delu, sem zahtevna do sebe in tako do drugih, verjamem v svoje delo, ga neprestano nadgrajujem, imam rezultate, ljudje verjamejo vame tako kot jaz verjamem v njih. Jih imam rada, so opaženi, popravljeni, vredni. Mislim, da imam veliko kakovosti in visoke vrednote. Tisti, ki znajo to ceniti, tudi ostanejo. Verjamem pa, da ni lahko, zato ostajajo samo tisti, ki so pripravljeni delati, skrbeti dobro zase in zdravje postaviti pred lepoto. Čeprav gre z roko v roki zdravje in lepota! Kdor ne skrbi za zdravje od znotraj, navzven ne more sijati.”

HS> Katere so najpogostejše težave vaših strank in kako jih rešujete? 
Sandra> “Ne imenujem jih težave, so trenutni položaji, ki se pojavijo zaradi opozorila telesa, da smo pozabili na bistveno stvar in to smo mi sami. Bolečina je samo opozorilni znak, da se nekaj dogaja v našem telesu. Sama raje delam iz preventive, da do bolečin ne bi prihajalo.”

HS> Vaš virtualni dom je precej usmerjen za nežnejši spol. Moški teh težav nimajo?
Sandra> “V mojem ateljeju so odprta vrata tako moškim kot ženskam in ravno tako otrokom. Rada bi delala z vsemi. Zakaj je na videz videti nežen, verjetno, ker sem taka jaz sama. Seveda imajo tudi moški enake težave, kot jih imamo me ženske in sem tukaj tudi za njih. Z vsem srcem odpiram svoja vrata tudi moškemu delu populacije.”

HS> Kot profesionalni trener se srečujete s takšnimi in drugačnimi težavami ljudi. Kaj bi svetovali ljudem, ki imajo težave s hemoroidi?
Sandra> “Vsekakor veliko gibanja, pravilne prehrane, pravilno odvajanje blata, saj to učim tudi v programu medeničnega dna, predvsem pa ne po več urno sedenje na WC školjki kot to radi moški počno.”

HS> Težave z odvajanjem blata ima iz dneva v dan vedno več ljudi. Kaj menite o tem, da je samo sprememba položaja iz sedečega v čepeč položaj, izboljša oz. olajša opravljanje tega opravila?
Sandra> “Tukaj je pomemben položaj medenice, hrbtenice, pravilno dihanje ob iztrebljanju, položaj nog in mišic. Vsekakor brez napenjanja, z lahkoto dobimo veliko, s samimi malimi koraki, ki se jih moramo naučiti. Žal s posodobitvijo toalet smo šli korak nazaj.”

In še za konec…

HS> Kaj bi sporočili ljudem, ki se srečujejo s tovrstnimi težavami in ne vedo, kako bi jih začeli reševati? 
Sandra> “Pravi naslov sem za vse tiste, ki želite vedeti več, želite storiti, izbrati in dobiti več. Imam vse potrebno znanje, da vam lahko pomagam. Neumnih vprašanj ni in brez sramu, odkrito odgovorim. Sem odkrita, srčna in željna vam pomagat. Pridite. Vesela vas bom.”

HS> Veseli december je za nami. Kaj svetujete ljudem, ki se ne morejo upreti skušnjavi?
Sandra> “Nič hudega ali pa škoda, ker januarja bo potrebno malenkost več organiziranosti, discipline, reda, vztrajnosti. Zmernost je vedno dobrodošla. Hvala bogu so taki prazniki enkrat letno in sama menim, da so letos bili kar dolgi in me je kar malo strah, koliko dela bo treba vložiti za nove podvige, a se jih vsekakor veselim. Srečno vsem!”

www.000webhost.com