15,99

Venira zeliščno vitaminsko mazilo je namenjeno negi zadnjične (analne) odprtine za tiste, ki imajo težave s hemoroidi. Optimalna zeliščna kombinacija (divji kostanj, ognjič) ter prisotnost vitaminov A in E omogočajo idealno nego in zaščito zadnjične odprtine.

  • 80 ml

Proizvajalec: Bio-Pharma d.o.o.

Kategorija:

Opis

Mazilo se nanaša na zadnjično odprtino 2-4x na dan v tankem sloju. Po potrebi se mazilo nanese na košček vate večkrat na dan in potisne v zadnjično odprtino. Svetujemo po vsakem iztrebljanju umivanje zadnjične odprtine z blagim otroškim milom in hladno vodo. V primeru zaprtosti je potrebno poskrbeti za redno dnevno iztrebljanje.
Divji kostanj; (lat. Aesculus Hippocastanum semen) – Escin, saponinski kompleks iz semena, zmanjšuje poškodbe kapilar, krepi njihove stene in ščiti pred edemi. Takšno delovanje imenujemo antieksudativno. Antiedemno delovanje temelji na počasnejšem razkroju kortikoidnih hormonov, zatoje pomembno, da je delovanje nadledvičnih žlez intaktno. Izboljšanje bolezenskih znakov pri kronični insuficienci ven (težke noge, občutek napetosti v nogah, srbenje kože nad krčnimi žilami, bolečine in vnetje krčnih žil) je potrjeno s številnimi kliničnimi raziskavami. Znanstveniki predvidevajo, da escin znižuje nastanek in vpliv encimov, ki razkrajajo notranje stene žil lasnic. Šele po enem do dveh tednih se pokažejo prvi znaki izboljšanja.

Ognjič; (lat. Celendula Officinalis flos) – Zdravilni ognjič je predvsem zelišče za kožo in učinkovito zdravi večino manjših poškodb kože. Uporablja se za rane in odrgnine, maže se na pordelo in vneto kožo, manjše opekline in sončne opekline, akne in najrazličnejše izpuščaje. Pomaga tudi pri raznih glivičnih okužbah kože, npr. tinei, atletskem stopalu in gobicah. Je zdravilni antiseptik, nekatere sestavine te rastline pa delujejo proti glivicam (predvsem smole), bakterijam in virusom. Zelišče je tudi adstringens za kapilare, zato zelo pomaga pri celjenju ureznin in drugih ran ter zdravljenju krčnih žil in raznih vnetij. Vitamin A – Vitamin A že desetletja nosi oznako »vitamin za kožo«. Zaradi antioksidativnih lastnosti je bilo mnenje, da beta karoten preprečuje zgodnje staranje kože. V Evropi prodajajo kreme za pomlajevanje kože, v katerih so antioksidanti, kakršna sta tudi beta karoten in Vitamin E. Sintetična derivata vitamina A, retin-A in tigason običajno uporabljajo za zdravljenje aken in psoriaze. (Retin-A v obliki kreme dokazano zmanjšuje gube in druge zunanje znake staranja.) Oblike vitamina A, namenjene oralnemu jemanju za zdravljenje kože, so zelo močni pripravki, ki lahko povzročijo prirojene napake, in za nosečnice niso priporočljivi. Vitamin E – Je bistvenega pomena za normalno delovanje telesa in je še posebej pomemben za normalno nevrološko delovanje pri ljudeh. Je tudi močan antioksidant in v telesu velja za »prvo obrambno linijo« proti peroksidaciji lipidov – to pomeni, da pred napadi prostih radikalov varuje polinenasičene maščobne kisline v celičnih membranah. Prosti radikali lahko povzročajo take celične poškodbe, ki jih povezujejo z začetkom raka in boleznimi srca. Je torej antioksidant, ki pomaga preprečevati poškodbe celičnih membran, zaradi katerih postanejo celice dojemljive za kancerogene spremembe. Mandljevo olje – Je klasično olje s srednjo vsebnostjo maščobe. Zelo dobro deluje na kožo, gladi in neguje tudi mastno kožo in daje občutek mehkobe. Dobro ga prenašajo vse vrste kož. Laneno olje – Laneno olje je porabno zdravilo. Blaži in pomaga zdraviti razpokano kožo, preostala žarišča luskavice (psoriaze), suhe kožne izpuščaje in predvsem boleči pasasti izpuščaj (Herpes zoster). Menda učinkuje laneno olje celo proti bradavicam (če ga nanašamo dvakrat na dan) in kurjim očesom.

Optimalna kombinacija za zdravljenje notranjih in zunanjih hemoroidov: 1x VENIRA zeliščno vitaminsko mazilo 6x prehransko dopolnilo AJDE

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “VENIRA”
www.000webhost.com