Objava 8.3.2016

Drobcena gospa, ki ji življenje ni prizaneslo, slovenski rek »Življenje ni nedeljska potica« vsekakor velja za njo. In vendar vedno nasmejana in pozitivna oseba. Drobcene postave, z jekleno voljo in ogromno notranjo energijo. ga. Erika Brajnik, v imenu bralcev lahko rečemo samo HVALA! Hvala za posvečene minutke.

INTERVJU

HS: Na vaši spletni strani saeka.si si lahko bralci preberejo vašo življenjsko pot izobraževanja – koliko truda je bilo vloženega, da ste dosegli to, kar imate zdaj? Malo pa je opisanega o vas. Kdo je Erika Brajnik?
E: Naturopatinja z dušo. Tako kot govorim tako tudi živim in svetujem. Vse kar svetujem najprej preizkusim na sebi – če imam težave ali pa ne.
Sem žena, mati, sestra, teta in v vseh naštetih vlogah, ki mi je bilo dano v življenju sem vsekakor tudi naturopatinja. Eno ne izključuje druge. Skrbim za dedka, starega 90 let, 6 letno hčerko in moža. Težko se mi je upreti in ne pomagati ljudem, ki so mi najbližji. Kot naturopat ne moreš ne pomagat ljudem, vsaj svetuješ jim lahko. Kako bo posameznik sprejel nasvet in ali ga bo upošteval, je potem njegova odločitev.

HS: Ste lastnica naturopatskega centra SAEKA. Kaj pomeni SAEKA?
E: SAEKA je sestavljenka dveh imen. Jaz sem Erika in kot otrok mi je bilo težko izgovoriti to ime in sem sama sebi rekla EKA. Tako so me tudi vsi klicali. SA pa je začetek imena bitja, ki je vse to (v povezavi z mojo potjo v naturopatiji) spočelo in to je začetek imena hčerke Sare. Hčerka, ki mi je rešila življenje. SA – EKA, SAEKA to je to. Kombinacija je nastala – spontano.

Dosežki Erike Brajnik

HS: Kaj vam predstavlja zdravje? Kaj pomeni biti zdrav?HS: Kako to, da ste se odločili za to pot? Kdaj ste spoznali, kaj je vaše življenjsko poslanstvo?
E: Od zmeraj me je zanimala alternativa – kitajska tradicionalna medicina, kitajsko masažo. Opravila sem tečaje iz tega področja, da sem poglobila znanje za lastno zadovoljstvo. Izpopolnila sem si znanje iz tega, kako zelišča blagodejno vplivajo na telo. S tem svojim skromnim znanjem sem zmeraj pomagala, vendar želja ni bila nikoli tako močna, da bi si želela profesionalno ukvarjati s tem. Tako sem tudi čutila do usodnega trenutka, ki je zaznamoval mojo življenjsko pot.
Ko sem zanosila, so mi po mesecu nosečnosti ugotovili napako na srcu, da bom morala splaviti in opraviti operacijo na srcu. Skratka nič prijetnega za osebo, kaj šele za žensko, ki je pred vrati svoje vloge v predstavi režije Narave. Sledil je neustavljiv jok. Kdo pa ne bi! Poleg ljudi, ki so mi stali ob strani, mi je trda volja bila v veliko oporo in sem speljala nosečnost. Do konca. Vse tehnike, ki sem jih poznala do tistega dne sem jih aplicirala na sebi. Rezultat? Vse je šlo kot po maslu. Potem pa je sledila moja najbridkejša življenjska izkušnja – operacija na srcu. Trajala je 12 ur in med operacijo moje srce ni bilo 90 min.
Ta izkušnja mi je dala vedeti, da moram slediti temu, čemu sem namenjena v tem življenju. Slediti moram svojemu poslanstvu. Zato sem vpisala šolo naturopatije, ker sem morala uradno pridobiti naziv in izpopolniti znanje.
Za naturopatijo sem se odločila zato, da bi pomagala človeku. Da bi pomagala človeku razbrati samega sebe! Ko prepoznaš tisti dve šibki točki (šibki točki sta dve maksimalno, simptomov je ogromno), lahko telo prelisičiš – ga imaš pod kontrolo. To pomeni, da telo lahko obvladamo. Okolje in vse okoli nas je neobvladljivo – zrak vse bolj onesnažen, voda onesnažena, konzervirana hrana – vse povsod Eji.
Cilj – kako v sebi obdržati čim več energije. Energija je ŽIVLJENJE. Energijo dobimo s hrano in s fizično dejavnostjo. Prioriteta je vsekakor hrana. In to je baza vse naturopatije – kako pretvoriti hrano v energijo, kako uporabiti hrano kot zdravilo kot krepčilo.E: Si vsak dan prizadevati za zdravje! Zdravje ni samo po sebi umevno, zato je treba delati na tem. Predvsem na prehrani. Človek se more potruditi. In vsak trud pride poplačan!
Življenjski cikel je tak:
Na začetku, ko se rodimo, imamo en tok življenjske energije. Potem v otroštvu imamo določene bolezni – lahko pa je tudi otrok zdrav. Nato nastopi obdobje pubertete. V tem obdobju te življenje favorizira – narava te favorizira, da izpolniš svojo osnovno življenjsko nalogo – reprodukcija. Kadar ti zagotoviš podmladek, narav (evolucijo) več ne briga, kaj bo s teboj. V tem življenjskem obdobju nastopijo alergije. Potem gremo počasi proti tridesetim, štiridesetim letom in energija gre počasi proti dol. V tem obdobju se ti ponovijo podobne bolezni iz otroštva vendar v hujši obliki. Zato se reče pol življenja si, kvariš zdravje in pol življenja ga zdraviš. Torej narava nam je naklonjena do izpolnitve osnovne življenjske naloge, po tem pa nam ni več naklonjena.HS: Kako naturopatija gleda na hemoroide?
E: Naturopatsko gledano so hemoroidi en izpušni ventil, ki je kazalnik, da imamo težave z jetri. Jetra imajo akutno stanje in dajo ven toksine. Iz telesa pa gredo toksini ven s hemoroidi, herpes, ekcemi, visoka vročina dva dni. Telo se nekako znebi toksinov.HS: Zakaj se ljudje odločajo ravno za vas?
E: (Smeh) Ni je reklame kot iz ust do ust. Kadar pride oseba in ji pomagam in z mojo pomočjo odpravi težave, je seveda zadovoljna. Zdravstvena težava je trn v peti. Ko se ga znebiš se s tem pohvališ – obesiš na zvon. Ljudje se pogovarjajo in si povejo, kako so rešili težavo in kdo jim je pri tem pomagal. Kadar me ljudje pokličejo mi povejo »… moja prijateljica je prišla k vam in je zadovoljna z vami! Kdaj bi lahko prišla jaz?«
Nimam nobenih dodatnih reklam. Objavljam članke in kadar pišem, pišem s srcem in v mislih imam ljudi, ki jim želim pomagati. Zato je nastala knjiga z naslovom »Naturopatski pripomoček za samopomoč« (več o knjigi na tej povezavi)HS: Kako poteka pregled naturopata? Kako rešujete težave svojih bolnikov?
E: S pogovorom in pregledom bolnika ugotovim, kaj je vzrok vseh signalov, ki jih telo posreduje. Iz vseh pridobljenih informacij mu svetujem, kaj bi bilo treba narediti, da bo izboljšal zdravstveno stanje.
Sliši se zelo preprosto in to tudi je. Vsak, ki pride k nam, dobi jasna in točna navodila, kaj in kako mora narediti doma. Potem je vse na bolniku. To je najtežji del. Treba je zavihati rokave in si prizadevati, da se bo držal navodil Se lotiti dela. Rezultati so dovolj hitri. Že po dveh tednih se zdravje izboljša tako, da dobiš motivacijo za naprej.

HS: Kot naturopatinja se srečujete s takšnimi in drugačnimi težavami ljudi. Kaj bi svetovali ljudem, ki imajo težave s hemoroidi?
E: Težava je v tem, da ljudje ne radi povejo, da imajo hemoroide in morem sama ugotoviti. Ugotovim pa tako, da preberem ostale kazalnike na telesu pacienta. Ko pa pacienta povprašam, ali ima hemoroide, je odgovor zmeraj »DA«. Potem pa rešujemo dalje.
Kot že povedano so hemoroidi izpušni ventil, ki je pokazatelj, da imamo težave z jetri. Ni dobro, da hemoroide zapremo, ker potem strupi ne morejo ven iz telesa oz. gredo kam drugam. Sicer je še slabše, da krvavimo cel mesec. Veliko lahko sami storimo s prehrano. S prehrano lahko ogromno pomagamo jetrom, da jim vrnemo vitalnost in zdravje.
Hemoroidi so signal! Telo ti sporoča, da je nekaj narobe z jetri. Jetra so prenasičena s toksini. Jetra ne utegnejo pospraviti vseh toksinov ven iz telesa preko blata, urina in znoja.
Hemoroide se da obvladati s hrano. S hrano, ki ne zavira energije jeter.

HS: Težave z odvajanjem blata ima iz dneva v dan vedno več ljudi. Kaj menite o tem, da samo sprememba položaja iz sedečega v čepeč, izboljša oz. olajša iztrebljanja blata?

E: Vsekakor čepeč položaj pripomore k lažjemu iztrebljanju. Absolutno da! Že zaradi tega, ker je to edina naravna drža. Vendar veliko vlogo igra peristaltika v črevesju. Zdravo črevesje je zelo pomembno. To dosežemo s prehrano in s probiotično integracijo.
Sem imela en primer, ki pacient ni moral zadrževati blata. Kar sem naredila je, da sem mu pripravila program prehranjevanja. S samo spremembo prehrambnih navad in probiotično integracijo, se je pacientu izboljšala peristaltika črevesja v dveh mesecih. Pacient je v borih dveh mesecih rešil težavo uhajanja blata.
Stene črevesja morajo nuditi prvo vpijanje, ta se izvaja na sluzih sten črevesja, če so preveč tanke ni dobro, takrat se lahko pojavijo celo luknje in imamo kri na blatu, če so preveč debele, se lahko pojavlja sluz na blatu in tudi to ni v redu.

Erika BrajnikHS: Kaj bi sporočili ljudem, ki se srečujejo s tovrstnimi težavami in ne vedo, kako bi jih začeli reševati?
E: Jedilnik za jetrni tip človeka. Jedilnik, ki krepi jetra oz. naj odstrani jedi, ki zaustavljajo energijo jeter.
Hemoroidi so samo kazalniki, da nekaj ni v redu z našimi organi. Veliko lahko naredimo s prehrano in gibanjem.

Več o Eriki Brajnik si lahko preberete na njeni strani SAEKA (povezava)

www.000webhost.com