PREDHODNI ČLANKI

Kaj sploh so hemoroidi ali zlata žila? Preberite si članek – Kaj so hemoroidi?

Katere vrste hemoroidov ali zlate žile obstajajo? Opisano v tem članku – Katere imam jaz?

V članku “Kaj je vzrok?” so opisani najbolj pogosti vzroki za nastanek hemoroidov.

ZNAKI, KI NAKAZUJEJO, DA IMAMO HEMOROIDE

Objavljeno 8.1.2016

Kako vemo, da imamo hemoroide?

Na katere znake moramo biti pozorni, da bomo vedeli, kdo so naši »obiskovalci«? Stanje, ko imamo težave s hemoroidi,  ni nevarno, zahteva pa čimprejšnje ukrepanje, saj nam lahko precej zagrenijo življenje. Poleg tega, da so neprijetni, so predvsem precej boleči.

  • Krvavitev

Najpogostejši simptom oz. znak, da imamo hemoroide, je neboleča krvavitev. Značilno je, da hemoroidi zakrvavijo po odvajanju blata. Krvava sta blato in toaletni papir. Zaradi krvi je lahko rdeča tudi voda v toaletni školjki, količina krvi pa je po navadi majhna, zato je skrb, da bi privedli do hujše izgube krvi ali anemije odveč. Je pa ob obilnejši krvavitvi potreben obisk zdravnika, da se izločijo resnejše težave, nap. tumor.

  • Otekline

Zunanje hemoroide, ki štrlijo iz zadnjika, lahko zatipamo. Otekline so vidne. Nanje nas bo opozorila tudi neprijetna bolečina. Zunanje hemoroide je včasih treba nežno s prstom potisni nazaj, včasih pa ne in se sam postavi nazaj. Zelo boleč postane, če njegovo površino preveč oz. grobo drgnemo ali če v njem nastane krvni strdek.

  • Izločanje sluzi

Ko imamo ob odvajanju blata občutek, da danka ni povsem izpraznjena in ob tem opazimo v školjki sluz, pomeni, da imamo hemoroide. Sluz je sicer redka spremljevalka, a je ne spreglejte.

  • Srbenje

Srbenje v predelu zadnjika se pojavi pretežno zaradi slabe higiene, saj je boleč del težko čistiti, ni pa to simptom hemoroidov. Kljub vsemu bodite pozorni na srbečico, lahko gre za glivično okužbo, gliste ali alergijsko reakcijo, ki bosta zahtevali obisk lekarne ali osebnega zdravnika.

KAJ LAHKO NAREDITE?

S čim vam lahko mi pomagamo? Kako si lahko sami pomagate?

Hemoroide lahko zdravimo sami. Potrebno se je prepričati, da so opaženi simptomi posledica hemoroidov ali zlate žile. Najbolje bo vedel, če so sumi na hemoroide upravičeni, vaš zdravnik ali pa kakšna specializirana klinika. Nabor klinik lahko dobite na tej povezavi.

Za vašo higieno smo poskrbeli v naši spletni trgovini. Med naborom produktov smo dodali Moilis higienske robčke, ki so namenjeni za blaženje bolečine po opravljini veliki potrebi in večji higieni. Nabor mazil iz naravnih izvlečkov za blaženje bolečine hemoroidov. Da bo iztrebljanje blata manj boleče, imamo med produkti Squatty Potty wc pručko, ki prisili telo v naravni položaj za opravljanje velike potrebe in sprosti pritisk v anusu.

www.000webhost.com