KAJ SO HEMOROIDI?

Tu ste, kot mnogi drugi, z razlogom! Torej kako začeti?

Najprej si preberite kaj sploh so hemoroidi ali hemeroidi. Zavedajte se da niste edini ter da ta nevšečnost pesti mnoge v razvitem svetu ter da se vsak drugi prej ali slej v življenju sreča s podobnimi težavami kot jih imate vi.

Hemoroidi ali zlata žila

Kaj so hemeroidi

o.

Pogosta težava v danki in okoli zadnjika in zadnjega dela debelega črevesja so hemoroidi (hemoroidalne vene, zlata žila), s katero se srečamo vsaj enkrat v življenju. Ti žilni vozli ali venski vozliči, se nahajajo v okolici zadnjika ter v danki in pomagajo pri nadzoru blata. Težave povzročijo, kadar otečejo ali se vnamejo in se zaradi tega povečajo. Mnogi mislijo, da težave s hemoroidi vedno spremlja bolečina, a temu ni tako.

 
Zunanji in notranji hemoroidi

Ločimo zunanje in notranje hemoroide. Slednji  ležijo v plasti pod sluznico končnega dela danke in so prirojena oblika, nastanejo predvsem zaradi težav z vezivnim tkivom in ožiljem v predelu zadnjika. Vnetje teh običajno ni boleče, znak da imamo težave, je svetlo rdeča krvavitev iz danke med iztrebljanjem ali po njem. Zaradi krvi je lahko rdeča tudi voda v straniščni školjki, a hemoroidi le redko privedejo do hujše izgube krvi ali anemije.

Bolečino in neprijetno počutje nam večinoma povzročajo hemoroidi ob zadnjiku, ki štrlijo navzven. Imenujemo jih zunanji hemoroidi. So posledica različnih zunanjih dejavnikov in življenjskega stila, kot je slaba prehrana brez vlaknin, pomanjkanje gibanja, prekomerna telesna teža.

Kaj lahko storim sam(a)?

Če imate sum, da ste oboleli za hemoroidi (ali zlato žilo), se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, da vam ta potrdi. Za hujše težave vas bo obrnil na specialista - proktologa.

Naštete dejavnike lahko sami odpravite. Prekomerno težo lahko izgubite z več gibanja in ste rešili dve muhi na en mah. Vadbe lahko izvajate doma ali pa na odprtem. Kako zdravo shujšati? Veliko aerobnih vaj in predvsem ne pretiravati. Počasi stopnjujte intenzivnost vaje.

Kako pa s prehrano? Pitje vode pomaga vašemu izsušenemu črevesju. Priporočljivo je povprečje 1L vode na 25kg telesne teže. Vodo ne zlijte vase temveč enakomerno si porazdelite količino vode čez cel dan. Kar se tiče vlaknin... No, te so v zelenjavi. Lahko pa si ogledate produkta na naši spletni strani ZhenPasta Shirataki testenine in ZhenPasta Shirataki riž. Testenine in riž so BREZ GLUTENA, BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV IN BREZ LAKTOZE in 100% VLAKNINE. Idealne za izboljšati vašo prebavo in vaš zaveznik pri hujšanju. Več si preberite na povezavah. Spremenite način prehrane in način življenja, telo vam bo hvaležno.

www.000webhost.com