NAJENOSTAVNEJŠA REŠITEV V BOJU ZOPER ZAPRTJE IN HEMOROIDE

28.10.2014

Vpliv zaprtja na zdravje

Kronično zaprtje lahko povzroči mnogo vrst zdravstvenih zapletov, od hemoroidov, fekalne zagozditve do težav s kožo. Številni posamezniki pričajo tudi o povezanih simptomih, kot so glavoboli in bolečine v hrbtu – ti lahko pogosto spremljajo zaprtje.

Zaprtje je, z vidika razstrupljanja človeškega organizma, ena večjih težav. Odvajanje namreč skrbi za učinkovito odpravo nakopičenih toksinov. Če blato sedi predolgo znotraj debelega črevesa (brez izločanj), lahko toksini zakrožijo nazaj v kri in tako ustvarjajo še več toksinov. Bakterije, vpletene v zaprtje ustvarjajo svoje odpadke, ki jih je treba odstraniti. Kronično zaprtje lahko povzroči, da dobre bakterije umrejo, škodljive bakterije pa uspevajo, njihovi toksini pa lahko poškodujejo črevo, kar vodi v resne zdravstvene težave.

Zaprtje zato ni le neprijetno, ampak ima lahko tudi dolgoročne škodljive učinke na debelo črevo. Eden od procesov, ki se dogaja v debelem črevesu, je črpanje vode. Debelo črevo nenehno črpa vodo iz vsebine in tekoče odpadke preoblikuje v trdne. Rezultat nepravilnega ali nepopolnega izločanja so lahko tudi suhi odpadki, ki se zleplijo na stene debelega črevesa.

Rešitev je preprosta. Spoznajte pručko Squatty Potty.

Morda niste vedeli, a veliko potrebo naj bi ljudje opravljali čepe. A izum straniščne školjke, ki nam je omogočila sedeče odvajanje blata, ima za posledico vrsto zdravstvenih težav.

Oglejmo si samo »mehaniko« odvajanja. Ljudje lahko do določene mere nadzorujemo, kdaj bomo iztrebljali, saj ukazujemo mišicam v analnem predelu. A treba je poslušati tudi telo samo. Ovinki danke, kjer je shranjeno blato, in anus (kjer blato izločamo), morata sodelovati. Sedeč položaj pa jima to sodelovanje onemogoča, saj pritiska na danko in v njej ohranja blato, odvajanje pa postane oteženo in nepopolno. Čepeč položaj pa prehod blata sprosti in poskrbi za lažje odvajanje.

Kako torej doseči čepeč položaj na školjki? Z uporabo pručke!

Patentirana pručka Squatty Potty® enostavno preprečuje pojav zaprtja, saj zagotavlja vse ključne elemente kakovostnega odvajanja. V čepečem položaju že sama težnost opravi večino dela. Teža trupa pritisne proti stegnom in naravno stisne debelo črevo. Nežen pritisk prepone še dopolnjuje silo gravitacije. Anorektalni kot črevesja se izravna in blato se lahko popolnoma izprazni.

Brez zdravil, brez zdravnikov, brez skrbi.

Za odpravo zaprtja bi morali le poslušati svoje telo in se vrniti h koreninam. Z uporabo pručke ob odvajanju blata bomo na enostaven in učinkovit način poskrbeli za boljše počutje in zdravje.

Zapomnite si – zdravo debelo črevo je temelj zdravega življenja.

Post Comment

www.000webhost.com