GRDE TOALETNE NAVADE EVROPEJCEV

GRDE TOALETNE NAVADE EVROPEJCEV

26.08.2014

Toaletne navade, torej način opravljanja nujnih fizioloških potreb, kot je npr. odvajanje, so stvar posamezne kulture in uveljavljenih praks posamezne družbe. Ljudje, ki veliko potujejo po svetu, so se na lastne oči prepričali, kako različna sta si vzhod in zahod. Medtem, ko je zahodni svet po drugi svetovni vojni začel množično uporabljati sisteme straniščnih školjk in kanalizacij, je velik del Azije pri tem vprašanju še vedno precej tradicionalen. Odvajanje je zelo pomembno za splošno zdravje posameznika. Tako, kot je pomembno, kakšno hrano in kako jo uživamo, je zelo pomembno tudi dejstvo, kako prebavljeno hrano izločimo.

Poznate koga, ki (pre)bere časopis na straniščni školjki? Ali pa posameznika, ki težko odvaja? Verjemite, težave z odvajanjem so pogostejše, kot si mislite. Večina težav izvira že iz samega položaja sedenja na straniščni školjki. Ta je namreč povsem nenaraven in vzrok številnih težav.

Človek je tisočletja opravljal svoje potrebe čepe, saj je počep in posledično odvajanje najbolj naraven postopek izločanja glede na strukturo človeškega telesa. Na to nas vedno znova lahko opomnijo otroci, prav oni so najbolj zgovoren dokaz naravnih položajev, saj njihove primarne potrebe niso pogojene z okolico.

Industrijska revolucija z napako

Industrijska revolucija je prinesla tudi izum straniščne školjke, ki je relativno hitro dosegla množično uporabo med prebivalstvom zahodnega sveta. Razlog je preprost – njena uporaba je postregla z večjo čistočo kot starejše prakse. Desetletja pozneje smo začeli opažati tudi manj prijetne stranske učinke. Na rabo straniščne školjke se marsikatero človeško telo ni prilagodilo, saj za razliko od počepa izgubimo veliko sile, ki nam pomaga pri odvajanju. Največ težav posameznikov zato danes nastopa v obliki težkega in počasnega odvajanja, ki ima za posledico napenjanje ter hemoroide (zlato žilo). Zastajanje blata v telesu ima še posebno negativen vpliv na zdravje posameznika, saj se takrat močno poveča možnost nastanka različnih toksinov (strupov).

Hemoroidi ne izbirajo »strank«

Do množične uporabe straniščne školjke so tako za hemoroidi trpeli predvsem višji sloji prebivalstva. Med njimi cela vrsta slavnih oseb, vključno z Napoleonom, Karlom Marxom, Ernestom Hemingwayjem, Marilyn Monroe … Med še živečimi zvezdniki pa težave s hemoroidi odkrito priznava George Clooney. Verjemite, ni osamljen.

Olajšajte si odvajanje

Za nastanek hemoroidov ali težkega odvajanja seveda ni kriv le položaj odvajanja, a vendar velja za enega pogostejših vzrokov. K sreči je relativno preprosto rešljiv – ne, ne bomo vam svetovali odvajanja čepe in v naravi. Dovolj bo že pručka, ki bo poskrbela za naravnejši položaj pri odvajanju.

Post Comment

www.000webhost.com